Klimaatbestendige en Onderhoudsvriendelijke Tuinaanleg in Lendelede

Welkom op onze projectpagina! Ontdek hoe we in Lendelede een tuin hebben gecreëerd die niet alleen praktisch en onderhoudsvriendelijk is, maar ook toekomstbestendig en ecologisch verantwoord. Van de aanplanting van de voortuin en de aanleg van een strak terras tot het plaatsen van een innovatieve waterafvoer en ecologische infiltratieblokken. Lees verder om te zien hoe we dit project hebben aangepakt en het prachtige resultaat dat we hebben behaald.

Voor

Het project

Uitdaging:
Het project in Lendelede vroeg om een volledige aanpak van een ruime tuin, waarbij esthetiek, functionaliteit, en duurzaamheid centraal stonden. De voortuin moest uitnodigend worden met een onderhoudsvriendelijk ontwerp, terwijl de achtertuin moest voorzien in een klimaatbestendige oplossing met een praktische indeling. Daarbij kwam de wens voor een eenvoudig te onderhouden gazon, een goede waterafvoer en een robuuste basis voor de toekomst. Dit alles moest samensmelten tot een samenhangend geheel dat zowel de natuur ondersteunt als een aantrekkelijke buitenruimte creëert.

Oplossing:
Ons team heeft zorgvuldig een plan opgesteld om alle elementen in deze tuin naadloos te integreren. We startten met de grondbewerking van de voortuin, waarbij we kalk en compost hebben toegevoegd om de bodem te verrijken. Vervolgens hebben we de voortuin afgewerkt met lava en vaste planten, wat niet alleen zorgt voor een aantrekkelijk uitzicht maar ook bijdraagt aan een onderhoudsarme tuin. De plaatsing van een nieuwe brievenbus en een variëteit aan bloeiende planten geven de voortuin een warme, uitnodigende sfeer.

In de achtertuin legden we een strak terras aan, met daarnaast een waterafvoergoot om te zorgen voor een efficiënte waterbeheersing. Om de tuin toekomstbestendig te maken, hebben we ecologische infiltratieblokken geplaatst, die ervoor zorgen dat het regenwater op een natuurlijke manier in de grond kan wegzakken, wat bijdraagt aan een gezondere omgeving.

Het gazon werd aangelegd met grasmatten van hoge kwaliteit, en voor het onderhoud plaatsten we een geavanceerde grasrobot, zodat de tuin er altijd perfect verzorgd uitziet met minimale inspanning.

 

Resultaat:
Het resultaat in Lendelede is een schitterende, duurzame en functionele tuin die volledig voldoet aan de wensen van de klant. De voortuin verwelkomt bezoekers met zijn mooie afwerking en onderhoudsvriendelijke planten, terwijl de achtertuin perfect is afgestemd op de uitdagingen van het moderne klimaat. Het gazon, in combinatie met de slimme waterafvoeroplossingen, biedt een groene oase die zowel ecologisch verantwoord als praktisch is. Dit project is een voorbeeld van hoe we bij elk tuinproject streven naar kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid.

Na

Droomtuin binnen handbereik.
Contacteer ons voor een gratis tuinconsultatie.